Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe

©Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe ©Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe

(BY, °1986) & (BE, °1985)

> Private Eden

Alexey Shlyk (BY, °1986) behaalde een MA in wiskunde (BY), een MA in beeldende kunst aan KASK Antwerpen en een MA in onderzoek in kunst en design aan Sint Lucas Antwerpen.  

Ben Van den Berghe (BE, °1985) studeerde fotografie aan de Escuela Técnica de Artes Visuales ‘Cristobal Rojas’ in Caracas (VE) en beeldende kunst aan de Hochschule für Gestaltung Offenbach am Main (DE). Hij behaalde een MA in beeldende kunst aan Sint Lucas Antwerpen en is laureaat van het HISK in Gent.

Sinds 2017 werken Shlyk en Van den Berghe samen aan een artistieke praktijk die het transformatieve vermogen van fotografie als optische architectuur verkent. De kunstenaars experimenteren met monumentale fotografie, waarbij ze de trompe-l’oeil-traditie benaderen via collages van gevonden beeldmateriaal, 3D-gerenderde beelden, digitale fotografie en pixelsoftware. Hun werk draait vaak om spanningen tussen gecontroleerde en oncontroleerbare omgevingen en de ambigue relatie van de mens met technologie.

In het werk ‘Private Eden’ onderzoeken de kunstenaars het verlangen om te ontsnappen aan de realiteit. Het personage in de foto vlucht naar een geconstrueerde wereld, een eigen (digitaal) paradijs.

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route