Chloe Rosser

©Chloe Rosser ©Chloe Rosser

(GB, °1991)

> Form and Function

Chloe Rosser (GB, °1991) behaalde een bachelor in fotografie aan de universiteit van Falmount in het Verenigd Koninkrijk. Ze wordt vertegenwoordigd door L A Noble Gallery in Londen.

Naast meerdere tentoonstellingen over lichaamsstudies bracht ze in 2018 het boek ‘Form & Function’ uit.

Vertrekkend vanuit zuivere fotografie gebruikt Chloe Rosser het medium om met lichamen te boetseren. Ze wringt haar personages in bizarre houdingen. In deze lichaamstudies is identiteit ver te zoeken. De sculpturen zijn anoniem, niemand is herkenbaar in beeld gebracht. Meer nog, soms is het raden naar het gender van het afgebeelde personage. In deze pure en eerlijke beelden kiest Rosser ervoor geen enkele vorm van beeldbewerking te gebruiken. Elk detail blijft zichtbaar. De fotograaf toont de lichamen zoals ze zijn. Op die manier ondersteunt ze ‘body positivity’. Een onrealistisch schoonheidsideaal, massaal vertegenwoordigd op sociale media, krijgt mede door deze beelden een nieuwe definitie. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route