Claudia Angelmaier

©Claudia Angelmaier ©Claudia Angelmaier

(DE, °1972)

> Clouds - Works on Paper

Claudia Angelmaier (DE, °1972) studeerde kunstfotografie en behaalde haar diploma aan HGB Leipzig. Ze heeft toonaangevende tentoonstellingen op haar palmares staan en haar werk is opgenomen in grote kunstcollecties, waaronder die van het Centre Pompidou in Parijs en het Guggenheim-museum in New York.

Angelmaier wijst op een esthetische manier op de omgang met beelden en reproducties van historisch werk. Voor het eerst toont ze het werk ‘Cloud (Weston)’. De foto van de wolken is oorspronkelijk van Edward Weston (US, 1886-1958) een bekende Amerikaanse fotograaf. Angelmaier fotografeert dit beeld via haar computerscherm met een dubbele belichting. Hiermee benadrukt ze de problematiek van authentieke en digitale weergaves.

Ook in haar reeks ‘Works on Paper’ zien we een verwijzing naar het oorspronkelijke kunstwerk. De reproducties van postkaarten, gefotografeerd op een lichtbak, hebben de grootte van de originele schilderijen. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route