Katrien De Blauwer

© ©

(BE, °1969)

> Cheveux longs... cheveux courts

Katrien De Blauwer (BE, °1969) trok na een moeilijke jeugd naar Gent om schilderkunst te studeren. Daarna startte ze een studie modeontwerp in Antwerpen, die ze niet afmaakte. In deze periode werd de basis van haar werk(methode) gelegd. De Blauwer woont en werkt in Antwerpen en wordt vertegenwoordigd door Gallery Fifty One.

Katrien De Blauwer toont dat er geen camera nodig is om fotografie te gebruiken. Ze staat dan ook bekend als de ‘fotograaf zonder camera’.  Ze verzamelt en hergebruikt beelden uit diverse oude magazines. Door knipsels secuur samen te brengen op oud karton of papier creëert ze een dialoog tussen fragmenten. De kunstenares suggereert een nieuwe storyline, die ze zich eigen maakt. Haar werk is vaak heel persoonlijk, maar het verhaal is inleefbaar en universeel herkenbaar voor een groter publiek.

In haar reeks ‘cheveux longs… cheveux courts’ gaat De Blauwer terug in de tijd en stelt ze haar identiteit als jonge vrouw in vraag. 

Terug naar overzicht

Zes weken lang laten fotografen een interactief spoor van beelden na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden
Ontdek onze route