Groeps-Expo Track & Trace | Museum Texture

Groeps-Expo Track & Trace | Museum Texture
3 Noordstraat 28, Kortrijk

di-zo 10u-17u (ma gesloten)

Elke dag worden we geconfronteerd met een immense beeldenstroom, vooral online. We worden overspoeld met informatie. Fotobeelden nemen een centrale positie in ons dagelijks leven in. Ons denken en doen worden bepaald door nieuwe technologieën, beeldtalen en algoritmes. Volgen en gevolgd worden is het nieuwe normaal.

Deze tentoonstelling is daarom geïnspireerd door het concept van track & trace-systemen waarin identificatie, communicatie en registratie centraal staan. De expo analyseert en reflecteert over deze thema’s en onderzoekt hoe hedendaagse fotografen omgaan met de talloze prikkels van buitenaf waar we allemaal dagelijks mee geconfronteerd worden.

Texture, museum van vlas en textiel, kijkt uit op de Leie en ligt op wandelafstand van het historische centrum van Kortrijk. Het pand werd vanaf 1912 gebruikt als verzendhuis en had een sterke reputatie in de vlasindustrie. Vandaag is de gouden dakstructuur van het pand een knipoog naar de omgeving en het verleden: door vlas te roten (bloot te stellen aan water) in de Leie kleurde de rivier goud en kreeg ze de bijnaam ‘The Golden River’. De expo vindt plaats in de kroonzaal op de bovenste verdieping.

Terug naar overzicht